Asperge a la Flamande

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Keuken: Nederlands

Personen: 2 personen

Allergenen: -

 

Ingrediënten

100g Ei Mimosa (EI0048)

200g witte asperges

100 g boeren achterham

Peterselie

Boter

Optioneel:

300g krieltjes

Citroen 

 

Bereidingswijze

1. Asperges grillen 

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur. 

Voeg krieltjes toe kook in 25 - 30 minuten gaar.

Snijd de kontjes van de asperges.

Bedek een bakplaat met bakpapier en besprenkel de asperges met olie en rooster voor ongeveer 8 - 10 minuten.

 

2. Ham rollen en snijden

Rol de ham in rolletjes en snijd de peterselie fijn.

Haal het ei mimosa uit de verpakking en doe in een bakje. 

 

3. Boter smelten

Smelt de boter in de pan en voeg wat zout, peper en peterselie toe. 

 

4. Serveren

 Haal de asperges uit de oven, maak het bord op leg de ham over de asperges en verdeel wat ei mimosa en peterselie er overheen.

Garneer af met botersaus en eventueel wat citroen zest.