Paas Pizza

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Keuken: Italiaans fushion 

Personen: 8 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

 

Ingrediënten

1 st Plaat Focaccia (BR2115)

150g groene asperges

150 g blauwe kaas

100 g geraspte mozzarella

15 g pistache noten

1 citroen

 

Bereidingswijze

1. Asperge grillen 

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur. 

Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in parten van 3 stuks. 

Bedek een bakplaat met bakpapier en rooster de groene asperges met olie voor ongeveer 8 - 10 minuten.

 

2. Pizza voorbakken

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de blauwe kaas en geraspte mozzarella over de pizza bodem.

En bak voor 4 - 5 minuten in de oven goudbruin. 

 

3. Pizza afbakken

Verdeel de geroosterde asperges en pistache over de pizza.

Bak krokant voor 3 - 4 minuten in de oven goudbruin.

Rasp ondertussen de schil van de citroen.

 

4. Serveren

 Haal de pizza uit de oven en serveer op een bord of plank. Verdeel de rauwe ham over de pizza en garneer citroenschil.