Asperge a la Flamande
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Keuken: Nederlands
Personen: 2 personen
Allergenen: -
Ingrediënten
100g Ei Mimosa (EI0048)
200g witte asperges
100 g boeren achterham
Peterselie
Boter
Optioneel:
300g krieltjes
Citroen
Bereidingswijze
1. Asperges grillen
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur.
Voeg krieltjes toe kook in 25 - 30 minuten gaar.
Snijd de kontjes van de asperges.
Bedek een bakplaat met bakpapier en besprenkel de asperges met olie en rooster voor ongeveer 8 - 10 minuten.
2. Ham rollen en snijden
Rol de ham in rolletjes en snijd de peterselie fijn.
Haal het ei mimosa uit de verpakking en doe in een bakje.
3. Boter smelten
Smelt de boter in de pan en voeg wat zout, peper en peterselie toe.
4. Serveren
Haal de asperges uit de oven, maak het bord op leg de ham over de asperges en verdeel wat ei mimosa en peterselie er overheen.
Garneer af met botersaus en eventueel wat citroen zest.