Asperges a la flamande
Bereidingstijd: 25 - 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Keuken: Klassiek
Personen: 2 personen
Allergenen: Ei - Lactose - Noten
Ingrediënten
200 g ei mimosa (EI0048)
400 g krieltjes
400 g asperges
200 g ham
100 g Hollandaise saus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
15 g peterselie
Bereidingswijze
1. Aardappelen koken
Verhit twee pannen met ruim water op middelhoog vuur.
Als het water kookt van één van de pannen, kook de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar.
Giet af en laat een beetje uitstomen.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
2. Asperges koken
Kook ook ondertussen de asperges in 5 - 8 minuten gaar.
Giet af en laat een beetje uitstomen.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
3. Hollandaise saus maken
Maak de Hollandaise saus zelf of gebruik een kant-en-klare variant.
4. Serveren
Verdeel de gekookte aardappelen en asperges over het bord.
Maak het bord op met rozetjes van ham en schenk de Hollandaise er over heen.
Garneer af met ons versneden ei; ei mimosa.