Asperges a la flamande

Bereidingstijd: 25 - 35 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Keuken: Klassiek

Personen: 2 personen

Allergenen: Ei - Lactose - Noten

 

Ingrediënten

200 g ei mimosa (EI0048)

400 g krieltjes 

400 g asperges

200 g ham

100 g Hollandaise saus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

15 g peterselie

 

Bereidingswijze

1. Aardappelen koken

Verhit twee pannen met ruim water op middelhoog vuur.

Als het water kookt van één van de pannen, kook de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar.  

Giet af en laat een beetje uitstomen. 

Breng eventueel op smaak met zout en peper. 

 

2. Asperges koken

Kook ook ondertussen de asperges in 5 - 8 minuten gaar. 

Giet af en laat een beetje uitstomen. 

Breng eventueel op smaak met zout en peper. 

 

3.  Hollandaise saus maken

Maak de Hollandaise saus zelf of gebruik een kant-en-klare variant. 

 

4. Serveren

Verdeel de gekookte aardappelen en asperges over het bord. 

Maak het bord  op met rozetjes van ham en schenk de Hollandaise er over heen.

Garneer af met ons versneden ei; ei mimosa.