Breakfast Pizza!

Bereidingstijd: 10 - 15 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - EI 

 

Ingrediënten

2 st Super Napoli pizza bodem (BR2068)

4 st Spiegel eieren sunny side up (EI2680)

50 ml tomatensaus (Mutti of zelfgemaakt)

50 g bacon of vegan bacon

15 g basilicum 

10 g pesto

 

Bereidingswijze

1. Bacon bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een pan op middelhoog vuur zonder boter of olie.

Bak de bacon krokant. Leg eventueel een keukenrol papiertje naast de pan waarop de gebakken bacon kan rust en uitlekken.

Let op: ben je vegetarisch of vegan, gebruik veganistische bacon. Bak deze wel met wat olie of (vegan) boter. 

 

2. Pizza beleggen

Pak een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de tomatensaus over de pizza's, de bodems zijn al gesaust maar dit geeft nog een extra tomatensmaak.

Beleg de pizza met bacon en voorgebakken spiegel eieren.

 

3. Pizza afbakken

Bak de pizza  5 - 8 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de basilicum fijn.

 

4. Serveren

 Haal de pizza uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met vers gesneden basilicum en pesto.