Gegrilde asperges met gepocheerd ei

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: vega

Keuken: Italiaans

Personen: 2 personen

Allergenen: Ei - Noten 

 

Ingrediënten

4 st Gepocheerd ei (EI0001)

400 g witte asperges

400 g groene asperges

50 g walnoten

50 g hazelnoten

30 g Italiaanse kruiden (rozemarijn, salie, tijm) 

1 st citroen

 

Bereidingswijze

1. Asperges grillen

Verhit een grillpan en een steelpan met ruim water op middelhoog vuur.

Besprenkel de asperges met olie en gril de asperges voor 3 - 4 minuten elke kant. 

Breng op smaak met zout en peper. 

 

2. Noten roosteren

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.

Rooster de hazelnoten en walnoten, goudbruin.

Rasp ondertussen de citroen.

 

3. Ei pocheren

Verhit de seal gepocheerde eieren in de pan met warm water.

Verwarm ze voor 3 - 5 minuten in het hete water.

Snijd ondertussen de Italiaanse kruiden fijn. 

Haal de gepocheerde eieren daarna uit de folie.

Let op: folie kan warm zijn

 

4. Serveren

 Verdeel de gegrilde asperges over een bord. Verdeel de verse kruiden en geroosterde noten. 

Leg twee gepocheerde eitjes per servering en snijd door voor een mooi uitlopend effect. 

Garneer af met citroen zest.