Gegrilde asperges met gepocheerd ei
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: vega
Keuken: Italiaans
Personen: 2 personen
Allergenen: Ei - Noten
Ingrediënten
4 st Gepocheerd ei (EI0001)
400 g witte asperges
400 g groene asperges
50 g walnoten
50 g hazelnoten
30 g Italiaanse kruiden (rozemarijn, salie, tijm)
1 st citroen
Bereidingswijze
1. Asperges grillen
Verhit een grillpan en een steelpan met ruim water op middelhoog vuur.
Besprenkel de asperges met olie en gril de asperges voor 3 - 4 minuten elke kant.
Breng op smaak met zout en peper.
2. Noten roosteren
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Rooster de hazelnoten en walnoten, goudbruin.
Rasp ondertussen de citroen.
3. Ei pocheren
Verhit de seal gepocheerde eieren in de pan met warm water.
Verwarm ze voor 3 - 5 minuten in het hete water.
Snijd ondertussen de Italiaanse kruiden fijn.
Haal de gepocheerde eieren daarna uit de folie.
Let op: folie kan warm zijn
4. Serveren
Verdeel de gegrilde asperges over een bord. Verdeel de verse kruiden en geroosterde noten.
Leg twee gepocheerde eitjes per servering en snijd door voor een mooi uitlopend effect.
Garneer af met citroen zest.