Paas Pinsa

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Keuken: Italiaans fushion 

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

 

Ingrediënten

1 st Pinsa Classica (BR3008)

150g groene asperges

150 g kippendijen

100 g geraspte mozzarella

1 rode peper

15 g peterselie

 

Bereidingswijze

1. Asperge grillen en kip pocheren

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur. 

Voeg de kip toe aan het kokende water een pocheer voor 10 minuten.

Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in parten van 3 stuks. 

Bedek een bakplaat met bakpapier en rooster de groene asperges met olie voor ongeveer 8 - 10 minuten.

 

2. Pinsa voorbakken

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de geraspte mozzarella over de pinsa bodem.

En bak voor 4 - 5 minuten in de oven goudbruin. 

 

3. Pinsa afbakken

Verdeel de gepocheerde kip en geroosterde asperges over de pinsa.

Bak verder krokant voor 3 - 4 minuten in de oven goudbruin.

Snijd ondertussen de rode peper en peterselie fijn.

 

4. Serveren

 Haal de pinsa uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met vers gesneden peterselie en rode peper.