Paas Pinsa
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Keuken: Italiaans fushion
Personen: 2 personen
Allergenen: Tarwe - Lactose
Ingrediënten
1 st Pinsa Classica (BR3008)
150g groene asperges
150 g kippendijen
100 g geraspte mozzarella
1 rode peper
15 g peterselie
Bereidingswijze
1. Asperge grillen en kip pocheren
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe aan het kokende water een pocheer voor 10 minuten.
Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in parten van 3 stuks.
Bedek een bakplaat met bakpapier en rooster de groene asperges met olie voor ongeveer 8 - 10 minuten.
2. Pinsa voorbakken
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de geraspte mozzarella over de pinsa bodem.
En bak voor 4 - 5 minuten in de oven goudbruin.
3. Pinsa afbakken
Verdeel de gepocheerde kip en geroosterde asperges over de pinsa.
Bak verder krokant voor 3 - 4 minuten in de oven goudbruin.
Snijd ondertussen de rode peper en peterselie fijn.
4. Serveren
Haal de pinsa uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met vers gesneden peterselie en rode peper.