Pinsa Margherita van de BBQ
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: vega
Keuken: Italiaans
Personen: 2 personen
Allergenen: Tarwe - Lactose
Benodigdheden: BBQ en pizza steen
Ingrediënten
1 st Pinsa Classica (BR3008)
125 g mozzarella, bol.
100 g tomatensaus.
75 g cherry tomaatjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
15 g basilicum
Bereidingswijze
1. BBQ voorverwarmen
Verwarm de BBQ voor op 300 graden.
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Bewaar de cherry tomaatjes in een ovenschaal en marineer met wat olijfolie, balsamico azijn en zout en peper naar smaak.
2. Pinsa beleggen
Pof de cherrytomaatjes op de BBQ voor 8 - 10 minuten. Leg ondertussen ook de pizza steen op de bbq.
Verdeel de tomatensaus over de pinsa bodem, houdt 1 cm afstand van de rand.
Scheur de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel over de pinsa.
Beleg met de gepofte cherry tomaatjes en een deel van de basilicum.
3. Pinsa afbakken
Bak de pinsa 5 - 8 minuten in de bbq tot mooi krokant.
4. Serveren
Haal de pinsa van de BBQ en serveer op een bord of plank. Garneer af met de overige verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.