Pinsa Margherita van de BBQ

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: vega

Keuken: Italiaans

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

Benodigdheden: BBQ en pizza steen

 

Ingrediënten

1 st Pinsa Classica (BR3008)

125 g mozzarella, bol.

100 g tomatensaus. 

75 g cherry tomaatjes

50 g geraspte Parmezaanse kaas

15 g basilicum 

 

Bereidingswijze

1. BBQ voorverwarmen

Verwarm de BBQ voor op 300 graden.

Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en rasp de Parmezaanse kaas. 

Bewaar de cherry tomaatjes in een ovenschaal en marineer met wat olijfolie, balsamico azijn en zout en peper naar smaak.

 

2. Pinsa beleggen

Pof de cherrytomaatjes op de BBQ voor 8 - 10 minuten. Leg ondertussen ook de pizza steen op de bbq. 

Verdeel de tomatensaus over de pinsa bodem, houdt 1 cm afstand van de rand. 

Scheur de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel over de pinsa.

Beleg met de gepofte cherry tomaatjes en een deel van de basilicum. 

 

3. Pinsa afbakken

Bak de pinsa 5 - 8 minuten in de bbq tot mooi krokant. 

 

4. Serveren

 Haal de pinsa van de BBQ en serveer op een bord of plank. Garneer af met de overige verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.