Pinsa met courgette en Nduja
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Keuken: Italiaans
Personen: 2 personen
Allergenen: Tarwe - Lactose
Ingrediënten
1 st Pinsa Classica (BR3008)
1 st courgette
125 g mozzarella, bol.
50 g geraspte Parmezaanse kaas
3 tl 'Nduja
15 g basilicum
Bereidingswijze
1. Courgette schaven
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een mandoline of kaasschaaf en schaaf de courgette in dunne plakjes.
Bewaar ze in een kom en bestrooi met een klein beetje zout.
2. Pinsa beleggen
Pak een bakplaat met bakpapier.
Scheur de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel over de pinsa.
Beleg de courgette dakpansgewijs over de gehele pinsa. Houdt ongeveer 2cm afstand van de rand.
Verdeel de hoeveelheid 'Nduja als kleine druppels over de pinsa.
3. Pinsa afbakken
Bak de pinsa 5 - 8 minuten in de oven goudbruin.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de basilicum fijn.
4. Serveren
Haal de pinsa uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met vers gesneden basilicum en Parmezaanse kaas.