Pinsa met courgette en Nduja

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Keuken: Italiaans

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

 

Ingrediënten

1 st Pinsa Classica (BR3008)

1 st courgette

125 g mozzarella, bol. 

50 g geraspte Parmezaanse kaas

3 tl 'Nduja 

15 g basilicum 

 

Bereidingswijze

1. Courgette schaven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een mandoline of kaasschaaf en schaaf de courgette in dunne plakjes.

Bewaar ze in een kom en bestrooi met een klein beetje zout. 

 

2. Pinsa beleggen

Pak een bakplaat met bakpapier.

Scheur de mozzarella bol in kleine stukjes en verdeel over de pinsa.

Beleg de courgette dakpansgewijs over de gehele pinsa. Houdt ongeveer 2cm afstand van de rand.

Verdeel de hoeveelheid 'Nduja als kleine druppels over de pinsa.

 

3. Pinsa afbakken

Bak de pinsa 5 - 8 minuten in de oven goudbruin.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de basilicum fijn.

 

4. Serveren

 Haal de pinsa uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met vers gesneden basilicum en Parmezaanse kaas.