Pinsa met tomatensaus en mozzarella

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: vegetarisch

Keuken: Italiaans

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

 

Ingrediënten

2 st Pinsa Classica (BR3008)

250 g cherry tomaten

125 g mozzarella, bol. 

75 ml tomatensaus

20 g pesto

15 g basilicum 

 

Bereidingswijze

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de cherrytomaatjes en halveer deze.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes. 

 

2. Pinsa beleggen

Pak een bakplaat met bakpapier.

Beleg de pinsa met tomatensaus en verdeel 'dotjes' pesto over de bodem. Houdt ongeveer 1 cm afstand van de rand.

 

3. Pinsa afbakken

Bak de pinsa 5 - 8 minuten in de oven goudbruin.

Snijd ondertussen de basilicum fijn.

 

4. Serveren

 Haal de pinsa uit de oven en serveer op een bord of plank. Garneer af met de gesneden cherrytomaatjes, vers gesneden basilicum en mozzarella.