Salade gepocheerd ei met gegrilde asperges
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: vega
Keuken: Italiaans
Personen: 2 personen
Allergenen: Ei - Noten
Ingrediënten
4 st Gepocheerd ei (EI0001)
400 g witte asperges
400 g groene asperges
300 g veldsla
150 g Gorgonzola
50 g walnoten
6 st verse vijgen
Bereidingswijze
1. Asperges grillen
Verhit een grillpan en een steelpan met ruim water op middelhoog vuur.
Besprenkel de asperges met olie en gril de asperges voor 3 - 4 minuten elke kant.
Breng op smaak met zout en peper.
2. Noten roosteren
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Rooster de walnoten, goudbruin.
Brokkel ondertussen de gorgonzola en snijd de verse vijgen in parten.
3. Ei pocheren
Verhit de seal gepocheerde eieren in de pan met warm water.
Verwarm ze voor 3 - 5 minuten in het hete water.
Haal de gepocheerde eieren daarna uit de folie.
Let op: folie kan warm zijn
4. Serveren
Verdeel de veldsla, de gegrilde asperges over een bord.
Beleg met de gorgonzola, geroosterde walnoten en vijgen partjes.
Leg twee gepocheerde eitjes per servering en snijd door voor een mooi uitlopend effect.
Garneer af met zout en peper.