Salade gepocheerd ei met gegrilde asperges

Bereidingstijd: 20 - 25 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: vega

Keuken: Italiaans

Personen: 2 personen

Allergenen: Ei - Noten 

 

Ingrediënten

4 st Gepocheerd ei (EI0001)

400 g witte asperges

400 g groene asperges

300 g veldsla

150 g Gorgonzola

50 g walnoten

6 st verse vijgen

 

Bereidingswijze

1. Asperges grillen

Verhit een grillpan en een steelpan met ruim water op middelhoog vuur.

Besprenkel de asperges met olie en gril de asperges voor 3 - 4 minuten elke kant. 

Breng op smaak met zout en peper. 

 

2. Noten roosteren

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.

Rooster de walnoten, goudbruin.

Brokkel ondertussen de gorgonzola en snijd de verse vijgen in parten. 

 

3. Ei pocheren

Verhit de seal gepocheerde eieren in de pan met warm water.

Verwarm ze voor 3 - 5 minuten in het hete water.

Haal de gepocheerde eieren daarna uit de folie.

Let op: folie kan warm zijn

 

4. Serveren

Verdeel de veldsla, de gegrilde asperges over een bord.

Beleg met de gorgonzola, geroosterde walnoten en vijgen partjes. 

Leg twee gepocheerde eitjes per servering en snijd door voor een mooi uitlopend effect. 

Garneer af met zout en peper.